Merajuk

21 June 2010

Si manja ummi yang nama dia Zara tu dah pandai merajuk. Pagi tadi maklum le, dah le hari Isnin, sekolah pulak dah start, jadi ummi ni kene le cepat cepat nak siap bekal Zara, nak mandi, nak bersolek mekup segala,dan nak keluar awal to avoid jam, si manja ni pulak sibuk la dia nak menangis meraung segala minta dukung. Caca merba ummi di buat nye, nak basuh tupperware bekal Zara pun sampai terpelanting jadi nye. Ummi tau si manja ummi tu dah tak syok duduk dlm walker, dia kan dan nak berjalan, ape class masuk walker kan? Tapi itu je choice yg ummi ade untuk bereskan perkara perkara sebelum keluar utk hantar Zara ke rumah ibu pagi ni.

Ummi ni kan comel dan cute, bahu ummi ni tak kuat untuk buat semua kerja sambil dukung Zara yang semakin hari semakin bijak tu. Jadi ummi pun tadah telinga aje le dengar suara tangisan Zara hingga ke tahap meraung itu.

Dah beres bab bekal, dah beres bab botol2 segala, dah masuk dlm beg Zara, ummi pun nak bersolek kasi kemas sikit (isnin kene cun, utk mendatangkan mood kerja), dia punya raungan makin menjadi jadi, air mata pun ikut leleh sama, jadi....ummi termarah Zara....hehehe...ala...marah marah manja je, marah mulut je, mana ade ummi babab pun.

Dah siap turun rumah, masuk car, Zara diam, tak nangis dah. Tapi dia moncong aje. Ummi agah pun tak nak senyum. Ummi au chak chak pom pun dia tak heran. Dia merajuk. Amboih! Ummi letak dia kat seat sebelah sambil agah lagi sekali....pun dia buat deeek je. Huish! ni merajuk betul ni.

Sampai kat bawah umah ibu pun dia diam aje. Dia pandang ummi tanpa senyuman. Owh! Sangat tidak biasa. Ummi nak le tengok syg ummi tu senyum manja dgn ummi.

Dah masuk lif pun dia jeling aje ummi taw. Dah kuar lif pun dia diam aje takde bersuara. Ingat kan dia dah tak nak kawan ummi dah. Sekali....ibu bukak aje pintu nak ambil dia...dia punya menangisss! Masyarakatttt! Ummi ape lagi...gelak la! Hahahah. Tu la, tadi eksyen sgt dengan ummi. Ala cayang! Jgn nangis nangis kat umah ibu...kang ibu stress kang cane? Hehehe

I Love You Zara!

4 Comments for this entry:

Benang Emas said...

Haiyooo... takutnye nak ada anak. Boleh tak bila dia nangis, tekan butang off. Pastu on balik. hehehe...

kuehbangkit said...

hahahahha! klakar la Chi B ni!tapi walaupun nangis, merdu bunyi nye!

Delima Merah said...

pandai cucu opah ni merajuk,tapi tak lama macam umminya lah

kuehbangkit said...

hehe! itu le!nasib baik kejap

Enjoy