Dulu laa...

07 January 2008

~
Dulu laa kan, masa eden muda lagi dr sekarang. Masa tu tengah praktikal dan masih lagi single. Tak de 'kawan' yg special. Jadi rasa cam takut jugak la kan, tak de ke sesapa yg suka kat eden ni, takut jadi 'andalusia' waaa... Jadi di sebab kan itu kawan-kawan ramai suggest eden gi cari la guna mIrc ke, YM ke...chatting dgn sesapa la...Mungkin leh jumpa jodoh melalui cara tu. Tapi eden tak suka chatting ni sebab mata ni tak tahan ngadap pc lama just nak ber borak online. So tak de le nge'chat'.

One day, ada kakak ni (kita bg nama dia Kak D), dia merekemen kan eden dgn rakan seopis dia di UM. Eden tak gemor direkemen sebenarnya, bukan ape, terasa cam diri ini tidak ade value bila terpaksa direkemenkan oleh org lain. Yelah, org lain tak payah di rekemen pun boleh je jumpa jodoh sendiri kan. Jadi eden tolak rekemenan dia. Tapi dia brain wash eden, kata nye eden ego, macam bagus, perasan cun, perasan ayu (waaa...itu la yg paling eden tidak tahan!)...kata nye eden tak leh nak tolak cara tu sebab mungkin jodoh eden dgn cara itu....geram jugak eden dgn Kak D itu sebab memaksa eden. Tp bila di fikir² kan balik, ade betul nye dia cakap tu walaupun dlm hati ni tetap dapat merasakan yg insyaAllah jodoh aku bukan la dtg dr rekemenan org lain.

Tapi tak salah mencuba kan hehhe (gatal pulak rasa nye eden ni)...Jadi eden setuju la...walaupun rasa terpaksa. So Kak D ni pun bg la no phone eden kat encik ni. Tp encik ni tak terus tlepon eden. Eden pun tak kesah. 2 bulan lepas tu (lebih kurang la) encik ni tepon. Jadi kenal la melalui telepon. Byk juga la yg eden tau pasal dia ni....the special part is that dia sekampung dgn teman (ate cakap perak le pulok).
~~~~~
Bulan ke 3 praktikal, ade pulak seorang encik ni report duty kat tempat praktikal eden. Nampak gaya nye cam boleh di buat kawan...dan dah dapat rasa boleh di buat lebih dr kawan (yuhuuu....gatal jugak eden ni)...
Eden ni dulu peramah ya amat, jadi eden la yg menegur ala-ala first approached la kat this guy. Dia pulak nampak begitu sopan org nye. (chewah)

eden: assalamualaikum...(cam gaya syarifah amani dgn mawi kat silky girl)
dia: waalaikumsalam...
eden:budak baru ekkk?
dia: ha ah..
eden:tau...hang orang perak kan (aku memang suka serkap jarang laaa)
dia: eh tak la
eden:(argghh...salah la pulak!)elleh...tengok muka dah tau hang org perak
dia: ngape...hang org perak ker
eden: haah.
dia: owh...sama le kita
eden: itu le kita kata kita tau hang org perak..(cis, tu yg eden bangga dgn diri eden ni, terer teka laa)
dia:org mana?
eden: Bota...hang mesti Kuala kangsar kan? (ish, serkap jarang lagi)
dia: eh mana tau ni?awak baca surat beranak saya ker?
eden:(boleh tahan mamat ni buat lawaks)...tak la...saya teka jer

Itu le cara eden ngorat lelaki ini...(tak gatal kan? malah mulia ngeeee)..

Dan dr situ eden rasa seronok kawan dgn this guy. One day dia lukis gambar pemandangan kat atas cover cd,
eden pulak memang suka org yg pandai melukis. Pandai flash buat itu buat ini...hehehe...eden bertambah suka... dan banyak lagi...eden pulak hari hari tulis surat,gulung² kan dan sepitkan kat mangga motor dia...alah ala surat cinat laa...tak pun eden taruk surat cinta eden dlm helmet dia...dalam kasut dia masa dia kat surau..kih kih kih
sampai kan eden terlupa dgn encik UM...

Eden cerita kan pasal encik UM ni kat this guy. Tiap kali encik UM call eden takut nak angkat...this guy pun tau...sekali one day di kedai makan kelana jaya...makan bersama dengan housemate kak ijut, dia dan roommate dia.

Trutt truuttt...(henpon bebunyik)
eden: ala tak nak angkat la..takut
dia: angkat je la...
kak ijut:cakap la dgn dia...kesian dia
eden: tak mo (deringan pun habis)
Trruutt truutt (bunyik lagi)
eden: tak mo...takut nak angkat
dia:bak sini henpon tu

Dia jawab panggilan encik UM itu...
dia: hello
encik UM: sape ni?
dia: kenapa...nak cakap dgn sape?
encik UM: ni no 'Eden' kan?
dia: ye kenapa?
encik UM: saya nak cakap dengan dia...dia mana?
dia: tak boleh
encik UM: kenapa pulak tak boleh?
dia:sebab dia kekasih saya

ke ba booomm...kilat sabung menyabung asap bekepul-kepul...bau benda terbakar ...erk..
itu yg aku rasa...itu yg aku bayangkan bila dgr this guy cakap cam tu kat encik UM. Encik UM plak terkedu dan terdiam...kak ijut pun ape lagi menyepak nyepak la kaki aku yg cantik ini di bawah meja...si room mate this guy plak senyum senyum kambing cis...tp eden suke....ngaaa....eden tidak dapat mengawal kesukaan itu lalu berlari-lari anak sambil di kejar oleh this guy...acah je...tapi memang eden terus bangun dan terus ke kaunter bayaran lalu terus membelanja mereka semua...maka pada hari itu eden mula perasan waaa....ghupe-ghupe nye eden tidak bertepuk sebelah kaki...

Ending nye eden dgn lelaki ini je le...idok le ngontek encik UM lagi...Sekarang encik UM pun dah kahwin dan dah ade baby....tahniah!

3 Comments for this entry:

kuki said...

Ooo..kisahnye..ate mike ni orang mana? Negori yo..? Kalu gitu biso bona la yo..? Ate teman ni takut bona dongan orang biso-biso ni haa..macam biso-biso badan, biso ular, biso Sivaji The Boss.. haa biso cam tu la..

kuehbangkit said...

keme ni idok le orang negori, tp keme orang 'dhgoyan udoh bebunge',keme pun takut juge biso biso ni,sakit!

asriey said...

ada macam gatai sket2.. tp boleh la.. dah upgrade dh satu level, tinggal satu level jek lg. moga dipermudahkan segala urusan.

Enjoy