asyik tanggungjawab jer!

09 January 2008

~
Alahai, kelakar pulak bila situasi gini berlaku. Housemate eden dulu ada sorang bestfriend yang amat best. Best friend ni plak baru jerk berumah tangga. Jadi housemate eden ni sedih le, dah tak de chance nak kuar sama kerap macam dulu. Tapi study tu study jugak la kan. Bestfriend ni pun study lagi. Assignment pun sama-sama group. One day ada assignment yg nak kene hantar. Housemate ni pun call la si bestfriend di malam hari..

truutt..truuttt...truutt..truuttt...
panggilan tidak di jawab.

call lagi...
truutt..truuttt...truutt..truuttt
tidak berjawab juga.

call lagi sekali...
truutt..truuttt..truutt..truuttt

bestfriend:eloo
housemate:woi, awat aku call banyak kali hang tak angkat?
bestfriend:aku kat dalam bilik laa
housemate:habis tu kalau dalam bilik tak leh aaa jawab call aku?
bestfriend:bukan cam tu, aku atas katil laa..
housemate:so atas katil tak leh la jawab phone?
bestfriend:mesti laa...mana boleh nak jawab call
housemate:apsal pulak...penting sangat ke katil tu dr assignment ni
bestfriend: ni tanggungjawab!
housemate:habis tu assignment ni pun tanggung jawab gak!
bestfriend:tuttttttttt (talian diputuskan)
.............
housemate: Ish akak tak paham lah dgn dia ni,sejak dah kawin ni cam tak nak layan akakk je...
eden: Ate akak telepon nye malam-malam...paham paham aje leee
housemate:Tak kan malam tak leh call....ish tak paham laaa...tanggungjawab mende ntah!

Maleh eden nak mujuk nye
.............

One day bestfriend call housemate ni nak pujuk dia...

bestfriend: Jut, since aku kawin ni aku tak penah ajak ko dtg umah aku, so aku nak ajak ko tido umah aku
housemate: tu la hang, dah kawin tak ingat aku..
bestfriend: ni yang aku ajak hang tido umah aku ni...
housemate:ok, laki ko tak marah ker?
bestfriend:tak
............................

Malam di rumah bestfriend...

Masing-masing tengok tv...tetiba

bestfriend:Jut, hang tgk la tv ek...kitaorg masuk tido dulu
housemate:aik, awal nye korang tido..ok laa
bestfriend:gudnite

10 minit lepas tu...housemate ni rasa takut plak tgk tv kat ruang tamu org sorang-sorang,jadi nak tutup tv tak jumpa remote, bila tv dah turn off, still kuar bunyi lagi, rupenye stereo tak tutup....tak reti nak tutup...sudahhh...cane ni...

housemate:Norr...norr(sambil mengetuk pintu bilik bestfriend nye berkali-kali)
housemate:Norr....bukak la pintu ni, aku tak tau nak tutup tv hang tuh cane...Norrrr....bangun laaa
housemate:Norrr....kuar laa...tak kan dah tido kott...kan baru je masuk bilik...Norrrrrrr!!

lama lepas tu handphone housemate ni bebunyi

housemate:elloo...haa...awat tak kuar je bilik...main telepon plak
bestfriend:hang tak yah la tutup tv tu..biar je la
housemate:eh, membazirlaa....alaah, kuar la sat tutup tv ni!
bestfriend:Jut, aku tgh menjalankan tanggungjawab ni!
housemate:hang ni asyik tanggungjawab tanggungjawab!tanggungjawab mende ntah!

talian di putuskan....
sian bestfriend ni...asyik kene kaco jerk!
............................

Kata Abe Lan:- terajang kang!

5 Comments for this entry:

iNsaN BiaSa said...

wakakakaaa....bak kata abg lan..NAIFNYA budak tuu..hehehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahahahha..
sengal nye housemate

kuki said...

bila dia dah kawin sok, dia akan auto 'smi' (sindri mau ingat) dan sindri paham la subjek Sejarah Tak Paham dia tu...

kuki said...

err.. nak tanya.. owner blog ni pemilik Eden Restoran ke..? Waa.. best le..cam tu..

kuehbangkit said...

kuki,itu memang nye kene 'smi', kalau nok kene kabo semue bende, jenuh le.

Enjoy