Today i'm 37 weeks pregnant!

14 July 2009

Perasaan semakin berdebar-debar,yelah kwn kwn yg preggy thn ni semua bersalin masa minggu ke 37 majoriti nya, yang lain 38 minggu. Tak de sorang pun yang bersalin ngam ngam 40 minggu.

Mental dan jiwa mmg kena ready. Tiap kali sakit perut je aku rasa gabra. Fuuuh...apa yang aku amalkan sekarang ni ialah selawat nabi, doa Laailahailla anta subhanaka inni kuntu minazzolimin, Hasbunallahhu wa ni'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'man naseer. Dengan beberapa doa selusuh ada yang dalam buku yang aku beli dan ade jugak yang Kak Faiz copy kan utk aku.

Beg aku & baby mmg dah siap siap ready tepi pintu. Dah siap bagi tau abang awal awal beg hijau tu beg baby, beg purple tu beg ummi.

Ade jugak yang tanye bila aku start cuti. Aku memang tak amik cuti awal, dah start sakit2 nanti baru la aku cuti. Sebab nya tak tau bila. Memang la kalau ikut kalendar manual tu awal bulan 8, tp che tengok kawan kawan lain yang first baby, semua awal...

Mak aku pun dah siap call dah, dia pun dah rancang dah cane itu cane ini.
Berjalan pun dah nenok aje (cam penguin), tp aku suka! sbb bukan selalu cam ni dalam hidup. Time preggy je la bleh rasa...


1 Comments for this entry:

nizaa said...

tahniah... nk upload gamba kt blog, mak nyer tak upload lagi. takut kena saman..;D

Enjoy