Ayah Masak

04 November 2009

Ummi blk keje, sampai je rumah kelihatan ayah tengah pangku Zara, eh eh anak ummi pun dah balik..tq ayah! Belum pun ummi duduk, ayah suh ummi hidang makan...ayah dah masak katanya.
Ha? Ayah masak? Biar betul? ummi pun berlari ke dapur, nampak periuk ada ayam masak lemak, and kuali ada sayur tumis. Wah, sungguh tak sangka ayah ada bakat memasak. Ni la first time ayah masak sepanjang ummi kenal ayah (kecuali mee maggi) 6 tahun ni.
Overall, ayah ada bakat memasak, walaupun cili api nyer berbelas biji, hangat pijo moncong teman ni he, namun totap sodap. Sayur ayah tu ummi tak sure samada dia terlalu sedap atau ayah masak sayur tu terlalu sikit, sbb ummi tak puas mkn sayur tu!
Ummi respect ayah, pagi2 hantar Zara, ptg prepare makan malam dan amik Zara...walaupun sibuk dengan ‘ladang, cafe dan ternakan ikan’ nye di alam maya, namun keluarga tetap dijaga.
Malam kang ummi urut ye!


3 Comments for this entry:

nizaa said...

sekali sekala nk tunjuk skil memasak...kita pun boleh tukar selera...:)

biynio said...

wah..wah..wah.. dah makin pandai si zul nih.. bagus la.. xde la kite tgk dia mcm budak2 lg kan... :P

kuehbangkit said...

Nizaa:-ya betul tu!nak jugak rasa air tangan suami ye dak?

Biynio:- tu masa zaman sekolah kot?sbb yg membuatkan saya tertarik dgn dia masa 1st time jumpa ialah...kematangan dia dalam berkawan dan dalam membuat keputusan ;-)

Enjoy