Selamat Hari Raya dari the Z family

01 October 2009


Excited tak excitednye bila dah jadi ummi...tambah tambah pulak time nak raya ni. Ummi nak sangat tengok Zara pakai baju kurung, ape lagi..ummi jahit sendiri la utk Zara, bukan nye ade mesin jahit, jadi jahit tangan je lah, memang teruja sangat nak menyiapkan nya. Dengan bantuan ayah, mendukung Zara, melayan dia tiap kali dia merengek, akhirnya, siap jugak baju kurung Zara yg pertama dalam hidup nya pada usia 2 bulan 6 hari di malam Aidilfitri. Time kasih ye ayah! ayah memang baik hati! muahh!

Ish, ingat senang ke nak siapkan baju tu berjahit tangan? ummi terkejar kejar dgn nak nyusukan Zara yg dah pandai nak mengepit dgn ummi, membelai ayah nye ooppss...nak makan, nak ngemas rumah, basuh baju, sidai kain, mengepam susu utk stok dan macam macam lagi. Walaupun begitu....keseronokan nya amatlah maksimum! Alhamdulillah, hajat tercapai,ummi dapat memakaikan Zara baju kurung tu di pagi raya.

Ape ape pun...Zara dan Ummi dan Ayah nak ucapkan..SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLfItRi 2009
MaAf ZaHiR dAn BaTiN kepada semua yang mengikuti kisah kami!

Banyak nak crita ni setelah habis berpantang, tapi waktu amat terhad sekarang, tambah pulak dah start kerja ni, masa lama atas jalan. Tidur sememangnya terhad, tapi ummi yakin, Allah sentiasa memberikan kuasa kekuatan kepada setiap ibu2 di dunia...letih cam ner pun, insyaAllah...masih ada kekuatan!

Serius, baru la ku tahu mengapa martabat seorang ibu tu tinggi..sehinggakan syurga itu ditelapak kaki ibu....

3 Comments for this entry:

Zura&Mizan said...

comey je tgk baju raye zahra..bgus sggh jait tgn..aku gak yg fail jait menjait ni..ahahha

kuehbangkit said...

tu la ning...ntah dtg dari mana semangat tu...hang tau mana kita dpt kain tu?kain tu kita amik blouse labuh kita yg baru beli tp tak pakai lagi...

Zura&Mizan said...

bia benarr...tkleh pakai ler dah blouse tu..ehehe takpe2,demi anakanda terchinta ek..

Enjoy