Alamak, terbang pulak!!

10 December 2007

~
Time-time hujan gini sesuai le kalo gi Giant kan, leh mkn makanan yg lain sikit kat sana.
Bila dah sampai tak tau plak nak order ape, jadi beratur la kat popia stall, popiah dia lain sikit besar!
Bila dah sampai giliran, tetiba rasa nak makan yg lain pulak.
"eh, tak pe la...tak jadi order!'

Terus pegi kat YeeMee+telur stall, order kan sekali utk office mate yg demam, mesti dia suka.
Memandangkan hari hujan di luar, jadi aku bawak payung sekali kat stall tu....bila je YeeMee tu siap di masak, susah pulak rasa nye nak bawak dua dua plate tu....jadi aku bayar dulu sambil membawa YeeMee aku, officemate nye sat lagi aku ambilkan...

Sampai di meja makan, office mate terus bangun dan amik plate dia sendiri. Meja kat situ memang dicantumkan panjang panjang, jadi ruangan amat la terhad...lagi satu di situ hanya ada sudu&garfu plastik...besi besi tak main k!

Meja sebelah aku diduduki oleh 4 org, 3 pompuan 1 laki (biasala, mesti pompuan lebih ramai dr laki skrg!), derang memang nampak slumber, sembang topik yg kelakar la jugak dan adakalanya aku pun rasa cam nak tumpang gelak bila terdengar derang sembang, namun aku mampu untuk mengcover dan mengontrol nafsu gelak ku, tidak seperti officemate aku, dia memang dah tersenyum-senyum sikit lagi je nak tergelak.

Namun tidak lama selepas itu, sedang aku mengontrol pipi ku dari tersenyum tergelak sebagai respon kepada kisah lawak si meja sebelah tiba-tiba uuuppss...
garfu aku terpelanting kat budak pompuan meja sebelah daaaa....sebab sangkut kat yeemee yg ala-ala melekat kat plate...habis tu apa lagi....derang tak tahan nak gelak...sampai kan 2 drpd nye terus bangun dengan alasan nak pegi toilet...hampehhh!!
"eh, terpelanting pulak, mee ni melekat" cover ku sambil tersenyum...

4 Comments for this entry:

iNsaN BiaSa said...

wahahaa....teman la saksinya...kalu kome nk tau,teman la "ofismate" yg demam tu...nk teman smbung lg ke story ni..hehee

kuehbangkit said...

wei!hang dah bace ker?waa, malu gua!

Zulhilmi said...

Wakawakwa.......masuk tak hidung budak tue garpu tue...wakawaka....
sure budak tue kata budak nie dari marikh ker....??? kuh..kuh... pas nie makan jauh2 key...takut...kalau garpu besi cm ner...saper nk jawap....

Ceera said...

babe, kita dah tukar id...

Enjoy