Terima kasih la...

15 March 2010

Terima kasih la sesangat kat en abangku, tak tau la cane hidup ni jikalau dikau tiada di sisi.
Walapun dalam malas malas beliau...beliau tetap membantu menolong daku meringankan beban tugasan ku setiap hari.

Dalam tak sedar, dalam rasa letih membuat itu ini utk keluarga...sebenarnya, kalau tiada bantuan abang...tak de nye sempat dan mampu daku selesaikan dan lakukan semua kerja kerja seorang ibu dan isteri.

Setiap pagi, daku kelam kabut menyiapkan botol2 susu Zara, beg pakaian dia, gosok baju suami, diselangi dgn interruption dari rengekkan anakanda yang dahaga...of course...kekadang terlajak kuar umah utk pergi kerja...risau dtg lambat.

Di situ lah abang...tugasan harian nya menghantar dan mengambil anakanda ku ke rumah baby sitter. Bukan aku tak boleh nak hantar Zara, boleh tu of course boleh...semua boleh...tapi...ternyata ...aku tidak mampu melakukan kesemuanya. Aku tak mampu nak dukung sebelah tangan sambil menjinjing beg beg Zara seorang diri, sekejap boleh la seminit dua, kalau sepanjang jalan tu, alamatnya, tersenget senget la badan ku, org tengok pun kesian, maklum la, anakanda ku itu semakin hantap...di situ lah peranan abang yang gagah...beliau memang ternyata mampu dan boleh melakukan nya seorang diri, tak senget pun badan dia. Stamina kuat, bahu kuat...itu lah bahu seorang suami...kuat dan mantap mendukung peranannya sebagai ketua keluarga...

Terima kasih sayang...ayang sayang abang!0 Comments for this entry:

Enjoy