Adoi! Malu giler! Mana nak sorok muka ni???

22 March 2010

Teringin nak try Japanese food, jadi aku order la ape ntah nama makanan tu, ada nasi + ayam tempura + air tebu tak de gula + air rebusan ikan jadi sup...ada sepasang chop stick dan sudu utk hirup...waahhh, ini kene makan pakai chop stick ni, apa ada hal! bukan susah pun!

Aku kepit kayu tu, ape lagi, Bismillah. Nasi jepun ni pendek pendek dah gemuk, melekat lekat, jadi senang nak kepit nasi, ayam nye pun senang di kepit utk masuk ke mulut. Abang dia melayu tulen, jadi menu dia ialah nasi campur. Aku pun eksen la sikit kat abang
"ayang terer pakai chopstick tau!"
"yer abg tau, abg makan pakai tangan je, senang..."

Depan kitaorg ade makcik cina tua jugak la, tgh makan kuey tiaw sensorang, dia pun pakai chopstick. Mesti dia rasa kagum melihat aku org melayu pandai pakai chopstick. Mesti dia akan story mory kat kawan2 dia yg dia jumpa malay lady pandai pakai chopstick...hati aku berkata.

Habis nasi nasi aku makan, ayam tempura pun habis di makan, tapi air tebu tu erkk aku tak lalu le, sup ikan dia pun aiyerkk, tak hirup pun, cukup la rasa hujung sudu je.

Sekali auntie cina tu pun aku tgk dah habis makan juga. Aku pun hirup minuman teh tarik yg aku order, biasa jer, tak kaw pun.

Sedang aku hirup teh tu, auntie cina yg aku yakin mengagumi aku tadi datang ke meja kami.

"eksekius me young lady, let me show you how to use chopstisk"
(sambil mengepit ngepit chopstick yg dia guna tadi...aku terus kebas otak....)
"errr, aha yes err" terus kelu tak terkata...
"use your third finger to hold this one, and the other finger to hold this one, yes..like that"
sambil dia tgk jari jari aku...
"keep on practice ya, babai!"

Sekali dia ajar daaaa! dia ajar aku kepit kayu tu depan depan orang beb! kat tgh tgh food court tu beb!. Mak Aih! aku rasa nak letak muka bawah meja....kemaluan aku bertambah bila aku toleh meja belakang aku....semua cina beb...ada la dlm 6-7 org yg tgh tengok aku dan senyum ikhlas kat aku....mak!!

Abang? abang pulak buat muka cam tak kenal aku...huwaaa...Zara? dia langsung tak layan aku or senyum, dia dan dan tu menyibukkan diri mengisap tuala kecik dia...semua tak kenal aku...

Siot jer!

4 Comments for this entry:

masni said...

hehehe.. xpe.. nant leh ajar zara lak..

masni said...

hehehe.. xpe2.. nant leh ajar zara lak

kuehbangkit said...

akak, hahaha, malu giler!

Xpin said...

hahhahaha... lambat lak respond kat entry ni.... agak lawak jgk la... dan wajar malu ye...

tak pe... next time praktis kat umah... baru la tak malu mkn kat luar.. :)

Enjoy