35 minggu dan sakit gigi

29 June 2009

Huhuuuuu, sakit nye gigi geraham ni...berdenyut denyut semalaman, tak boleh tido di buat nye.
Yang buat sebab sakit gigi ni aku makan ikan masak pedas, sekali aku tergigit seketul garam kasar yg ade kat sambal ikan tu, terus ngilu nye ya Allahuakbar, perit ngilu nye.

Memula aku ingat ngilu ni sekejap je, nanti dia hilang. Ini idok, samapi ke malam, sampai ke subuh, aku bawak baring kot kot mau tido, tp nye tido tido ayam je, mata ni meleleh air mata...sebotol minyak cap kapak aku habis aku sapu kat pipi dan kepala.

Aku dah set tak mo mc lg...aku berdoa moga aku di lindungi dan dijauhi dr sebarang sakit yg menyebabkan aku perlu mc. Tapi apakan daya, memang dugaan Allah utk aku, aku di beri sakit gigi pulak...pagi pagi td aku call bos (6.40am), bos pun tgh mamai lg masa tu...aku kata aku sakit gigi, boleh ke aku amik EL? Bos kata, awak sakit gigi? cepat cepat pegi jumpa doktor, amik cuti!, aku pun balas, mmg nak jumpa doktor, tapi ni cuti nye EL ke ape...bos kata awak MC je...jumpa doktor...

Aku g Klinik LIsa Alis Bangi, aku walkin, sbb appointment dah penuh, jadi bila ada slot kosong nurse akan panggil nama aku.

Kul 10.50am gitu tiba giliran aku, dentist tu tgk ade 2 gigi yg berlubang, dia kata kalo nak cabut sayang, jadi dia buat tampalan permanent. Aku ok je, lagipun kalo cabut kang aku akan di bius, doc kata org pregnant ada risiko sket kalo bius, jadi aku ok kan aje utk filling...

Kul 11.40 gitu setel tampalan aku, dok luar jap sementara nak tunggu misi buat bil, tapi malang nye, ngilu aku td tu dtg balik, sama je nyut nyut nye. Waaaaa...ape pasal ni? aku bagitau burse tu...dia kata dlm filling tu ade ubat, dia akan bertindak dlm 24 jam, kalo tak tahan sgt dia suh aku makan pain killer atau panadol...hadus...tp aku tak makan la dua dua tu...aku berdoa agar ngilu tu lekas hilang.

Tapi ni dah malam dah ni, dah kul 11.20mlm, masih lagi terasa...aku tak mo mc dah please ya Allah...sembuh kan la sakit ku ini...

Aku pernah baca, sakit yg terpaling sakit ialah sakit mati, sakit yg kedua tersakit ialah sakit bersalin dan sakit yg ketiga tersakit ialah sakit gigi....ya Allah, moga kau mudahkan kelahiran ini, amin


1 Comments for this entry:

cemong said...

ni aku..ning..add blog aku cemongkuning.blogspot.com..byk2 sabo yea..aku da penah rase sakit gigi belubang..mmg azab..sakit bersalin lom tau lg..

Enjoy