Tak nak bagi tau dia...

18 March 2008

~
Sebenarnye keme ade 2 pekara yang keme malu nyerrrrr nak cerita kat lelaki ini.
Tapi bila hari hari pergi office mesti teringat 2 cerita ini yang keme tidak sanggup
mengenangkannya.

Tajuk cerita pertama ialah "5.60PM"

Ngenge nge...Petang 11.3.08 lelaki ini telepon keme, kata nye jgn balik lewat sebab
ada family dinner. Dia nak keme makan bersama bakal family in law.
Ha! jadi keme terus menggelabah, gabra pun ada gak...yele...memang le keme pernah jumpa
family adik beradik dan mak ayah lelaki ini...tp idok le makan semeja bertentang mata makan beradap
bersama-sama...di sebabkan kan ke'cuak'kan, dengan kerja migration yg in progress, disamping
nak fikir baju ape nak pakai malam ni, kat mana makannye...hadus...
jadi keme target nak balik sebelum pukul 6. Sementara tu bleh le buat migration 1-2 docs.

Tetapi disebabkan ralit buat migration. Tak sedar jam dah nak dekat kul 6...jadi keme pun kemas kemas meja, shut down pc dan terus lari ke meja "Sign-inSign-Out", ambik pen dan terus tulis "5.", eh pukul berapa sekarang?..keme pun tengok jam, rupenye dah sharp pukul 6.00, tapi keme dah tertulis "5" kat buku sign-out tu...malas pulak nak cari luquid paper, jadi keme terus le tulis "5.60PM" dengan harapan tak de orang perasan keme tulis. tetapi rupenye Remaja Purba masih ada di office. Dia sign-out lepas keme...

Esok harinya...
Abg Lan: Faiz, aku rasa adik hang tu gabra tahap maksima la..yela nak makan dgn mak mertua..sampai tulis jam pun tak betul
Kak Faiz: Ngapenye?
Abg Lan: Kau tengok ni Faiz, "5.60" ade ke waktu ni?
Kak Faiz:wakakakka!
Abg Lan: kau tau sape yg perasan bende ni?
Kak Faiz:Sape?
Abg Lan:V-Power
peh tu derang gelakkan keme..waaaaaaaaaaaaa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cerita kedua pulak berlaku semalam.
Keme kene tukar pc baru sebab nak upgrade ke 1gb nye RAM.
Jadi keme buat backup ape semua termasuk pasang pc baru sendiri..Alah kacang je!
tetapi...terlupa pulak nak copy Favourite utk internet url. Jadi keme pasang pc lama kat tempat Abg Lan
dan menyalin semua favourite list tu dlm buku.
tetapi telah di perasan kan oleh Kak Faiz..
Kak Faiz: awak salin ape?
Keme: Favourite...
Kak faiz:lah, nape le susah-susah nak salin, share je le...
Keme: share? how to share?
Kak Faiz pun ajar le, dia pun menge'share'kan favourite kat pc lama...peh tu dia suh keme pi kat pc baru
utk open the share folder.Heheh...keme memang tak terlintas langsung nak share kan Favourite file...
jadi keme g kat pc baru try cari shared folder...tapi tak jumpa....pc name nye keme tau..tp tak de dlm my network places...jenuh dah kami mencari...
sudahnye minta tolong abg BJIT...dia pun cari tak jumpa...
siap bercoding-coding dia taip dlm command prompt...
still tak jumpa juga...aik...mana pegi nye...ngape tak de dlm network ni...
erm...siap ping la...cmd ipconfig la bagai...tapi malang nye masih tak jumpa

SS: awak buat ape dgn pc lama awak ni?tak de pun..
keme:tak buat pe pun...

Kat command prompt ade tulis: Media disconnected
SS puas mencari..."saya tak pernah jumpa error message cam ni.."

Sekali SS g kat pc lama keme dan dia dapati...
Keme tak cucuk cable networking kat blkg pc lama...
Owh...ngape le keme tak nyucuk kan nye...sori!

heehhee...shhhhh!!!...harap² lelaki ini tak tau...kalau tak...sure kena kutuk!

2 Comments for this entry:

iNsaN BiaSa said...

hoyeah..hoyeah..1st person comment..5.60 ek...hehe..mmg lawak semenanjung..

TV de LCD said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Enjoy