Kursus Pra-Perkahwinan

17 March 2008

~
15&16.03.2008 kami ada kursus kahwin di Putrajaya
Amat best.
Tapi keme rasa 2 hari kursus ni tak cukup.
Sebab urusan rumahtangga masa sempat nak discuss 2 hari ni.
Jadi keme setuju sangat kalau kursus kahwin ni di panjangkan ke seminggu.
Biar le ade Qiammullail nye, solat tahajjud nye, baru le ade pendedahan.
Sebab pada keme tak ramai yg pernah join Qiammullail, tak ramai yang pernah buat solat tahajjud.
Kalau ada yang pernah pulak tak ramai yang rajin mengamalkannye setiap hari. jangan kan setiap hari sebulan
sekali pun belum tentu lagi.

Lepas je kursus kahwin banyak jugak rupenye procedure nye.
Nak kene g Pejabat Daerah ambik borang. Yang lelaki borang B (ish tak ingat), yang pompuan borang C&D,
nak kene ade ic saksi, cek darah ape semua kena siap 3 bulan sebelum tarikh pernikahan bagi lelaki,yang pompuan kene siap at least 2 bulan sebelum nikah.

Erk..masa bila nak ambik borang ni. Kerja banyak ni. Nak kene amik cuti ke?
ingat kan proses nk kawin ni senang je...bg tau mak ayah, panggil tok naib kadi terus aje..rupenye tu dia..
berlist-list document yg kene isi dan hantar..

yelah...nanti saya isi yer!

Petang lepas kursus, hantar mak dan alif ke pudu balik kg.
Time kasih mak...sudi dtg umah akak!

4 Comments for this entry:

Shahriza said...

hi zu. biler kawennyer? lepas UAT ke? :P

Shah
Arahe Solutions

kuehbangkit said...

aik, cane shah leh tau ni?erk..
tu le kalau ikut kan perangcangan awal nye bulan 5 ni, tp memandangkan CMS pun go live bulan 5, ate idok le jadi nye!
insyaAllah bulan 8 le.shah bila lg, gaye nye cam udoh bertunang juge??!! ehek!

Shahriza said...

haha... tu ah.. terjumpe plak.. slalu gi gym ke?

dah tunang dah... insyaAllah 06/07/08 ni majlis.. jemput la dtg...

kuehbangkit said...

okeh okeh....kasi kad k!
jgn lupa pulak.
anyway, segan nak makan goreng pisang td...
kome ajak Neo je...idok le keme dgn kak faiz rase...malu!

Enjoy